21

siječanj 2022

Održana prva radionica drugog ciklusa "Popularne kulture i psihologije"

21

siječanj 2022

Prvi sat radionice ‘’Popularna kultura i psihologija’’ koju vodi dr. sc. Janko Andrijašević održao se jučer putem Zoom aplikacije. Tema razgovora je bila socijalna psihologija gdje su sudionici imali priliku naučiti što je stav, koje su njegove sastavnice te što su stereotipi, predrasude i diskiminacija. Raspravljalo se i o romantičnoj, odnosno suosjećajnoj ljubavi te definiranju prave, zrele ljubavi.  Sljedeći sat na rasporedu je idući četvrtak, 27. siječnja u 17:30 sati, također putem Zoom aplikacije, a razgovarat će se o zrelosti. Svi zainteresirani još se stignu prijaviti na e-mail press.dkd@gmail.com. 

Podsjećamo kako je glavna programska ideja aktivnosti 'Popularna kultura i psihologija' povezivanje osnovnih znanja iz psihologije sa sadržajima popularne kulture, kao što su filmovi, serije, knjige, glazba, kazališne predstave, te njihova primjena u osobnom razvoju.

U drugom ciklusu radionica fokus će biti na ličnosti  -  sudionici će imati priliku naučiti i raspravljati o stilovima i poremećajima ličnosti kao što su; paranoidna ličnost, narcisoidna ličnost, histrionična ličnost, antisocijalna ličnost, izbjegavajuća ličnost te opsesivno-kompulzivna ličnost. 

Radionice će se održavati prema fiksnom rasporedu svakog četvrtka u 17:30 sati putem Zoom aplikacije.