The Dubrovnik Public Library has been an essential provider of educational programs, workshops  and resources. From Croatian language and English classes and technology training to storytimes, STEAM workshops and longlife learning we give the tools for success.


14

April 2022
Dan planete Zemlja: otvorenje izložbe radova učenika Pomorsko-tehničke škole

19

April 2022
Počinje: 19.04. / 7:00 PM Završava: 19.04. / 8:00 PM

Dan planete Zemlja: otvorenje izložbe radova učenika Pomorsko-tehničke škole

U suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, a povodom Dana planeta Zemlje (22. travnja) učenici Pomorsko-tehničke škole, u utorak, 19. travnja s početkom u 19 sati izložit će svoje radove u prizemlju Narodne knjižnice Grad nastale s namjerom poticanja svijesti o potrebi očuvanja prirodnog okoliša, mora, zelenih površina i šuma kao i prirodnih staništa riba, morskih biljaka i životinja. Za izradu radova korišten je otpad koji je bačen i zaboravljen u prirodi, plastični predmeti, stiropor, konzerve i ambalaža. 

Digitalne su se radionice preselile u Grad pod mentorstvom akademske slikarice Ivane Jovanović Trostmann, a u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama. Ovom se izložbom želi pokazati što je STEAM  nastava, odnosno kako suvremena nastava razvija vještine 21. stoljeća - komunikacije, kolaboracije, kritičkog mišljenja i dizajnerskih vještina. Naime, STEAM je pojam koji podrazumijeva STEM nastavu uz dodatak A(rt), iz čega je vidljivo da se umjetnost koristi kao način da se potakne angažman, kreativno i kritičko razmišljanje o životu koji nas okružuje.

Izložba ostaje otvorena do ponedjeljka, 25. travnja radnim danima od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati. 

 

Objavljeno: 4/14/2022