The Dubrovnik Public Library has been an essential provider of educational programs, workshops  and resources. From Croatian language and English classes and technology training to storytimes, STEAM workshops and longlife learning we give the tools for success.


13

February 2024
DANI FRANKOFONIJE Izložba i predavanje Sanje Prijatelj „Priča o markizu de Piennesu”

19

February 2024
Počinje: 19.02. / 7:00 PM Završava: 19.02. / 8:00 PM

DANI FRANKOFONIJE Izložba i predavanje Sanje Prijatelj „Priča o markizu de Piennesu”

Hrvatsko-francusko društvo “Francuska alijansa Dubrovnik“ koje ove godine obilježava 25 godina svoga postojanja, tradicionalno u mjesecu ožujku priprema raznovrstan program pod nazivom Dani frankofonije u Dubrovniku. 

Izložba i predavanje autorice Sanje Prijatelj pod nazivom „Priča o markizu de Piennesu” prvo je događanje u okviru programa u organizaciji Francuske alijanse Dubrovnik u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem iz Vrbovca i Dubrovačkim knjižnicama.

Kroz panoe na hrvatskom i francuskom jeziku, izložba govori o markizovu životu u Francuskoj te razlozima za doseljenje u vrbovečki kraj gdje je pronašao i posljednje počivalište.

Markiz de Piennes bio je francuski političar, diplomat, bivši komornik carice Eugenije, supruge Napoleona III, a u Hrvatskoj je zapamćen kao dobrotvor i donator vrijednih umjetnina Strossmayeroj galeriji.

Izložbu „Priča o markizu de Piennesu“ otvorit će autorica izložbe Sanja Prijatelj, ravnateljica vrbovečkog Pučkog otvorenog učilišta, koja će u Saloči od zrcala održati i istoimeno predavanje.

Događanje će se održati u ponedjeljak, 19. veljače 2024., s početkom u 19 sati u Narodnoj knjižnici Grad.

Svi zainteresirani izložbu mogu pogledati do 7. ožujka.

 

Objavljeno: 2/13/2024