The Dubrovnik Public Library has been an essential provider of educational programs, workshops  and resources. From Croatian language and English classes and technology training to storytimes, STEAM workshops and longlife learning we give the tools for success.


20

April 2023

Počinje: / Završava: /

Dani medijske pismenosti u Dubrovačkim knjižnicama

U okviru Dana medijske pismenosti, vođeni sloganom "U ravnoteži - online i offline", Dubrovačke knjižnice organiziraju radionice za djecu (6-10) i roditelje: "Junaci - online i/ili offline". Radionice će se održati u utorak, 25. travnja 2023.  u 18 sati u ogranku Lapad i u četvrtak, 4. svibnja 2023. u 17 sati u ogranku Cavtat. U kakvoj su vezi gladni vuk iz priče Uljuđeni vuk, autora Becky Bloom i Pascala Bieta s youtuberom Spidermanom i kakve veze to sve ima sa stvarnim životom saznat ćemo na radionici.

Korištenjem jednostavnog modela analiziranja i vrednovanja medijskog sadržaja te povezivanjem istoga sa stvarnošću, cilj je ove radionice ohrabriti i potaknuti djecu i roditelje (neovisno o njihovim digitalnim vještinama) na kritički pristup medijskim sadržajima. Prijave za radionice primaju se putem e-maila na lapad@dkd.hr i cavtat@dkd.hr.

UPDATE: Radionica koja se trebala održati u ogranku Lapad odgođena je za utorak, 9. svibnja 2023. u 18h. 

Objavljeno: 4/20/2023