The Dubrovnik Public Library has been an essential provider of educational programs, workshops  and resources. From Croatian language and English classes and technology training to storytimes, STEAM workshops and longlife learning we give the tools for success.


31

May 2023
Dani poezije u Saloči od zrcala

5

June 2023
Počinje: 05.06. / 7:00 PM Završava: 05.06. / 8:00 PM

Dani poezije u Saloči od zrcala

Udruga samostalnih umjetnika Dubrovnik (USUD) organizira Dane poezije koji će trajati pet dana, od 5. lipnja do 9. lipnja 2023. na različitim lokacijama. Prvi dan poezije održat će se u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad s početkom u 19 sati. 

Poezije je podijeljena u dva dijela na poeziju aktualnih dubrovačkih pjesnika, kao i pjesnika iz regije objavljene i neobjavljene poezije u Dubrovačkom spomenaru i Memento mrtvom pjesniku. I u prvom i u drugom dijelu uključena je interakcija pjesnika i publike.

U programu sudjeluju- Aurelija Nadilo, Zvjezdana Macura, Katica Kate Protić, Stanka Sršen, Nika Sršen, Antun Anđelić, Janja Previše, Neno Kera, Franka Fani Kohn, Marijana Kohn, Ane Deranja, Ana Pirsljin,Valentina Vukman Zelić, Ana Bašić i drugi.

Ovo je treća godina da se održavaju Dani poezije, te se s njima potiču pjesnici svih životnih dobi da izađu iz okvira samozatajnosti, te svoje stihove podijele kako s drugim pjesnicima, tako i s publikom.

 

Objavljeno: 5/31/2023