The Dubrovnik Public Library has been an essential provider of educational programs, workshops  and resources. From Croatian language and English classes and technology training to storytimes, STEAM workshops and longlife learning we give the tools for success.


7

February 2024

Počinje: / Završava: /

Družionica „I ja sam nekad bio mali“ s trombunjerom Vlahom Čerjanom

U organizaciji Odjela za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica, 7. veljače održala se družionica I ja sam nekad bio mali“ u kojoj je gost bio dubrovački trombunjer Vlaho Čerjan. Moderatorica programa bila je knjižničarka Marija Zadil, a na družionicu su stigli niži odjeli OŠ Marina Getaldića i odjel djelomične integracije OŠ Ivana Gundulića.

 Vlaho je četvrta generacija trombunjera u obitelji, a ova Festa im je bila posebna jer su slavili veliku čast, Vlaho kao barjaktar te otac Ivica kao zapovjednik trombunjera. U prepunoj Saloči od zrcala, Vlaho je s ponosom govorio o obiteljskoj tradiciji, trombunjerima, Festi, monturi... Najviše su, ipak, zanimanja od malih gostiju dobili trombun i lumbardanje, a neki su poželjeli i sami pucati na idućoj Festi!

 Kako je i sam Vlaho rekao „akobogda, imamo i petu generaciju trombunjera u obitelji“. Sudeći po zainteresiranosti učenika, trombunjera u Gradu neće nedostajati. 

 foto: Vedran Levi

 

Objavljeno: 2/7/2024