The Dubrovnik Public Library has been an essential provider of educational programs, workshops  and resources. From Croatian language and English classes and technology training to storytimes, STEAM workshops and longlife learning we give the tools for success.


25

August 2022

29

August 2022
Počinje: 29.08. / 8:00 PM Završava: 29.08. / 9:00 PM

Koncert "Putovanje Europom" glazbenika Sanje i Michaela Uhde u Saloči od zrcala

U suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, njemački glazbenici Sanja-Božena Uhde (koncertna violončelistica) i Michael Uhde (pijanist) u ponedjeljak, 29. kolovoza 2022.,  s početkom u 20 sati u Saloči od zrcala održat će koncert komorne glazbe naziva “Putovanje Europom” namijenjen prijateljima, bivšim učenicima i svima koji vole klasičnu glazbu.  Posljednji koncert u Dubrovniku glazbenici su održali prije više od trideset godina u Kneževu dvoru.

Na programu će se naći djela Ludwiga van Beethovena, Petera Tschaikowskog,  Manuela de Falle i Augusta Nölcka. 

Sanja-Božena Uhde aktivna je međunarodna koncertna violončelistica. Izvela je koncerte za violončelo skladatelja Haydna, Schumanna i Brahmsa (dvostruki koncert) te Beethovena (trostruki koncert) kao solistica s orkestrom. Karijera ju je odvela u brojne europske i izvaneuropske zemlje, poput Italije, Francuske, SAD-a i Brazila, gdje je držala majstorske tečajeve na raznim sveučilištima. Profesorica je Pädagogische Hochschule Karlsruhe i često nastupa u Njemačkoj i izvan nje.

Michael Uhde, pijanist, rođen je u obitelji glazbenika. Njegov otac, Jürgen Uhde, bio je pijanist,muzikolog i autor nekoliko standardnih djela o klavirskoj literaturi.Kao komorni glazbenik nastupao  je s instrumentalistima među kojima se ističu  Antonio Pellegrini, Antônio Meneses i Sergey Kravchenko, obilazeći mnoge europske zemlje, Sjedinjene Države i Brazil. Pozvan je da drži tečajeve klavir i komornu glazbu na mnogim akademijama i sveučilištima diljem svijeta, kao što su Sveučilište Michigan, Ann Arbor, Beograd (Srbija), Tromsö (Norveška), sveučilišta u Belu Horizonte, Goiania, Brasilia, Sao Paolo i Curitiba (Brazil). Profesor je klavira i komorne glazbe te je bio prorektor na Sveučilištu za glazbu u Karlsruheu.

Ulaz je slobodan.

Objavljeno: 8/25/2022