The Dubrovnik Public Library has been an essential provider of educational programs, workshops  and resources. From Croatian language and English classes and technology training to storytimes, STEAM workshops and longlife learning we give the tools for success.


22

March 2022
Kreću interaktivne pričaonice za Ukrajince

23

March 2022
Počinje: 23.03. / 5:30 PM Završava: 23.03. / 6:30 PM

Kreću interaktivne pričaonice za Ukrajince

Odjel za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica organizira ciklus pričaonica za  izbjeglice iz Ukrajine.  Program  će  voditi magistra ukrajinskog jezika i književnosti Marinka Ulaga u suradnji s Ivanom Puharić, također magistrom ukrajinskog jezika.   Prva pričaonica će se održati u srijedu, 23. ožujka s početkom u 17:30 u prizemlju Narodne knjižnice Grad, a namijenjena je djeci od 6 do 10 godina.  Na pričaonicama  će se čitati bajke na ukrajinskom jeziku, a polaznici će imati priliku naučiti pozdrave i osnovne riječi na hrvatskom jeziku.  Na prvom susretu pročitat će se bajka “Djed i repa” autora Alekseja Tolstoja.  Cilj je najmlađima olakšati integraciju u novo društvo pomoću interaktivnih pričaonica. 

S obzirom na veliku zainteresiranost ukrajinskih roditelja za učenjem hrvatskoga jezika, u istim terminima će Ivana Puharić održavati satove razgovornog jezika u Narodnoj knjižnici Grad. Susreti će se organizirati u dogovoru s polaznicima, a ovim putem se pozivaju i dubrovačka djeca da se pridruže i upoznaju sa svojim vršnjacima iz Ukrajine i da kroz igru nauče pokoje nove riječi.

S obzirom na ograničen broj polaznika, svi zainteresirani mogu se javiti putem e-pošte na djecji@dkd.hr ili na Messenger Odjela za djecu i mlade do srijede, 23. ožujka do 14 sati.

Objavljeno: 3/22/2022