The Dubrovnik Public Library has been an essential provider of educational programs, workshops  and resources. From Croatian language and English classes and technology training to storytimes, STEAM workshops and longlife learning we give the tools for success.


13

April 2023

18

April 2023
Počinje: 18.04. / 7:30 PM Završava: 18.04. / 8:30 PM

"Lijepa - online i/ili offline" - panel rasprava u Saloči od zrcala

Ususret 6. Danima medijske pismenosti, u utorak, 18. travnja 2023. u 19:30 u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad održat će se panel rasprava „Lijepa – online i/ili offline“.  U skladu sa sloganom ovogodišnje manifestacije: „U ravnoteži – online i offline” na panelu će se raspravljati o medijskom prikazu ljepote te utjecaju istoga na postavljanje standarda ljepote u online okruženju i u stvarnom životu s posebnim naglaskom na mentalno zdravlje. 

Na panelu sudjeluju Silva Capurso, doktorica edukacijsko-rehabilitacijskih znanosti, savjetnica u Poliklinici za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih Opće bolnice Dubrovnik,  Toni Čeović, pokretač i urednik časopisa i portala Kult, organizator i voditelj Konovizije, Doris Jakić, knjižničarka u Dubrovačkim knjižnicama i fotografkinja i Andrea Oberan, sociologinja i voditeljica odnosa s javnošću u Dubrovačkim knjižnicama. 

Raspravu će moderirati knjižničarka Marjana Leventić

Na panelu sudjeluju:

Dr. sc. Silva Capurso, doktorica edukacijsko-rehabilitacijskih znanosti, savjetnica u Poliklinici za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih Opće bolnice Dubrovnik koja se bavi neurorazvojnim poremećajima i poremećajima u ponašanju djece i mladih i novinarka-urednica emisija o promociji zdravlja i zdravih životnih navika, kao i prevencije poremećaja u ponašanju djece i mladih („Zdravi bili“ i „Bolje spriječiti, nego liječiti“) Hrvatske radio televizije. Također radi i kao suradnik predavač na diplomskom studiju Sestrinstva Sveučilišta u Dubrovniku na kolegijima "Pedijatrijska psihologija" i "Komuniciranje u zdravstvu". 

Toni Čeović, ekonomist, pomoćnik pročelnika za Komunalni sustav i gospodarenje nekretninama u općini Konavle. Radio je kao sportski novinar, organizirao je izbore miss sporta DNŽ i miss Konavala, pokretač i urednik časopisa i portala Kult te organizator i voditelj Konovizije. 

Doris Jakić, knjižničarka u Dubrovačkim knjižnicama i fotografkinja. Fotografirala je modele i održala samostalnu izložbu „Dubrovnik & Her“ na temu modne, odnosno portretne fotografije na lokacijama povijesne jezgre. Prije par godina specijalizirala se za obiteljsku fotografiju i fotografiju djece. Njezin novi projekt je „Woman by Doris“.

Andrea Oberan, sociologinja i voditeljica odnosa s javnošću u Dubrovačkim knjižnicama. Radi i kao voditeljica digitalnog marketinga na društvenim mrežama. Poseban interes iskazuje prema različitim društvenim pojavama i trendovima koji se mladima promoviraju na društvenim mrežama.

Objavljeno: 4/13/2023