The Dubrovnik Public Library has been an essential provider of educational programs, workshops  and resources. From Croatian language and English classes and technology training to storytimes, STEAM workshops and longlife learning we give the tools for success.


17

November 2021
Manifestacija ''Dani djece u Obiteljskom centru'' u Saloči od zrcala

22

November 2021
Počinje: 22.11. / 5:00 PM Završava: 24.11. / 6:30 PM

Manifestacija ''Dani djece u Obiteljskom centru'' u Saloči od zrcala

Povodom obilježavanja Svjetskog dana djece, Obiteljski centar Dubrovnik od 22. do 24. studenoga 2021., u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, organizira manifestaciju pod nazivom “Dani djece u Obiteljskom centru” koja će se održati u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad (Ulica od Puča 6)  tri dana zaredom od 17:00 do 18:30 sati prema sljedećem rasporedu:

22.11. – Radionica „Boje su u nama“ za roditelje i djecu uzrasta od 5 do 10 godina. Radionica je o emocijama i roditeljskom pristupu dječjim emocijama. Radit će se paralelno u dvije grupe, jedna za roditelje, a jedna za djecu. Na radionicu se potrebno prethodno prijaviti.

23.11. – Predavanje za roditelje na temu „Internet – skriveni svijet mladih“. Kako dolazi do prekomjernog korištenja interneta, koji su znakovi takvog ponašanja i kako reagirati su glavne teme predavanja. Prijave nisu potrebne.

24.11. – Radionica „Koliko se poznajemo“ za roditelje i djecu nižih razreda osnovne škole. Radionica je osmišljena kao timski rad roditelja i djece. Na radionicu se potrebno prethodno prijaviti.

U skladu s epidemiološkim mjerama za dolazak na sva događanja potrebno je imati valjanu Covid potvrdu. Prijave na radionice molimo izvršiti putem e-maila na luksa.vragolov@socskrb.hr

Više o Obiteljskom centru Dubrovnik

Svijet u kojem živimo ubrzano se mijenja, tempo je zahtijevan i nije jednostavan zadatak nositi se sa svim izazovima koje život donosi. Osim što se pojavljuju na našem profesionalnom ili obrazovnom putu, prisutni su i u privatnoj sferi naših života. Također, bitno je naglasiti, kako ti izazovi mogu biti posebno izraženi određenim skupinama ljudi poput roditelja djece predškolske i školske dobi, adolescenata, osoba s teškoćama u razvoju…

Kada se netko zatekne u situaciji čije rješavanje treba novi uvid, stručni savjet ili profesionalnu pomoć često ne zna gdje ili kome se može obratiti.

Upravo zbog svega navedenog želimo poručiti javnosti da je u Dubrovniku osnovan i u potpunosti ekipiran Obiteljski centar kao odjel Centra za socijalnu skrb Dubrovnik. Obiteljski centar se prvenstveno bavi savjetodavnim radom i prevencijskim aktivnostima, a naše usluge su besplatne te su zaštita osobnih podataka i povjerljiv odnos zajamčeni.

Zašto i kada se obratiti Obiteljskom centru?

Zato što imamo tim stručnjaka (soc. radnik, psiholog, soc. pedagog i pravnik) s dodatnim izobrazbama iz raznih savjetodavnih i terapijskih tehnika koji nudi svoje usluge kada su potrebne. Savjetodavne usluge se mogu pružiti radi:

 • poteškoća u vezi s osobnim razvojem
 • poteškoća u partnerskim odnosima
 • poteškoća u obiteljskim odnosima
 • poteškoća u roditeljstvu i odgoju
 • poteškoće u adolescentskoj životnoj dobi
 • adaptacijskih poteškoća djece
 • svih pravnih pitanja vezanih uz obiteljske odnose i prava (prestanak braka, uzdržavanje, posvojenje, udomiteljstvo, nasilje u obitelji…)

S obzirom na situaciju vezano za Covid-19 pandemiju savjetovanja je moguće organizirati i on-line, putem Zoom platforme.

Pored toga Obiteljski centar provodi niz preventivnih aktivnosti:

 • obiteljsku medijaciju
 • školu za roditelje
 • edukaciju za udomitelje
 • edukaciju za posvojitelje
 • “Rastimo zajedno” preventivni programi
 • edukativne grupe i grupe podrške za voditelje mjera za zaštitu dobrobiti djeteta
 • sudjeluje na Tečaju za trudnice
 • promociju obiteljskih vrijednosti u zajednici

Više informacija možete pronaći na našoj web stranici www.czss-dubrovnik.hr/odjel-obiteljski-centar/ kao i na blogu te na našoj facebook stranici.

Radno vrijeme: ponedjeljak, utorak, srijeda i petak 07:30 – 15:30, četvrtak 12:00 – 20:00

Kontakt telefoni:

Centrala: 414-710, 414-711, psihologinja 414-729, soc. radnica 414-737, soc. pedagog 414-737,

Adresa: Dubrovnik, Miha Pracata 11

Objavljeno: 11/17/2021