The Dubrovnik Public Library has been an essential provider of educational programs, workshops  and resources. From Croatian language and English classes and technology training to storytimes, STEAM workshops and longlife learning we give the tools for success.


5

December 2022

9

December 2022
Počinje: 09.12. / 1:00 PM Završava: 09.12. / 2:00 PM

Otvorenje izložbe "Tragom Miha Pracata" učenika Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik

U okviru Dubrovačkog zimskog festivala i povodom obljetnice rođenja Miha Pracata,  u petak 9. prosinca 2022.,  u 13 sati u Narodnoj knjižnici Grad bit će otvorena izložba učenika Pomorsko-tehničke škole pod nazivom "Tragom Miha Pracata".

Izložba je dio projekta u organizaciji Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik i Dubrovačkih knjižnica kojim će u suradnji s Dubrovačkim muzejima i Državnim arhivom u Dubrovniku obilježiti Dan škole (6. prosinca), 170. obljetnicu škole, ali i obljetnicu rođenja jednog od najpoznatijih i najzaslužnijih dubrovačkih pomoraca Miha Pracata. Voditelji projekta su profesorica Hrvatskoga jezika Mariela Marković i profesori nautičkih predmeta Maro Bošnjak i Miro Boroje. U projektu sudjeluju učenici prvih razreda pomorskih nautičara koji će tragom života Miha Pracata, igrajući igru Potrage za blagom, posjetiti nekoliko lokacija – Pomorski muzej, Knežev dvor, Ulicu Miha Pracata, Porat i na koncu Državni arhiv u Sponzi. Na svim će tim lokacijama učenici dobiti dio slagalice o životu i značaju ovog znamenitog pomorca, učit će o pomorstvu njegova vremena, upoznat će se i sa sadržajem njegove oporuke, ali će dobiti i kreativne, zabavne zadatke kako bi im ovo učenje i traganje biti zanimljivije. Od materijala nastalih tijekom Potrage učenici će pripremiti interaktivnu izložbu čiji će dijelovi biti predstavljeni i na društvenim stranicama suradničkih ustanova.

Objavljeno: 12/5/2022