The Dubrovnik Public Library has been an essential provider of educational programs, workshops  and resources. From Croatian language and English classes and technology training to storytimes, STEAM workshops and longlife learning we give the tools for success.


4

May 2023
PARLAONICA: TEHNOLOGIJA I BUDUĆNOST DRUŠTVA

Počinje: / Završava: /

PARLAONICA: TEHNOLOGIJA I BUDUĆNOST DRUŠTVA

U petak, 5. svibnja u 19 sati u čitaonici Narodne knjižnice Grad održat će se Parlaonica na kojoj sudjeluju učenici Gimnazije Dubrovnik. Parlaonica je organizirana kao zajednički pilot projekt Dubrovačkih knjižnica, Gimnazije Dubrovnik i Udruge Audiovizualni Centar Dubrovnik (AVCD) s ciljem da u ovoj poznatoj formi ojačamo učeničku sposobnost uvjeravanja i dokazivanja.

Tema Parlaonice je „Tehnologija i budućnost društva“.

Može li automatizacija jednostavnijih poslova pridonijeti ostvarenju prihoda bez uloženoga rada čovjeka? Može li takav sustav omogućiti čovjeku da bira poslove koje želi raditi i razvijati svoju kreativnost? Ne koji način će se promijeniti društveni odnosi?

Učenici su se podijelili na afirmacijsku i negacijsku skupinu oko teze: Automatizacija rada i umjetna inteligencija pozitivno će utjecati na društvo i pojedince.

Parlaonicu će moderirati Anđela Džamarija, profesorica Hrvatskoga jezika i književnosti.

Objavljeno: 5/4/2023