The Dubrovnik Public Library has been an essential provider of educational programs, workshops  and resources. From Croatian language and English classes and technology training to storytimes, STEAM workshops and longlife learning we give the tools for success.


9

December 2022

12

December 2022
Počinje: 12.12. / 7:00 PM Završava: 12.12. / 8:00 PM

Parlaonica učenika Gimnazije Dubrovnik: Aktivizam doprinosi ostvarenju prava manjinskih skupina, njihovoj vidljivosti i prihvaćanju u društvu

U ponedjeljak, 12. prosinca u 19 sati u čitaonici Narodne knjižnice Grad održat će se Parlaonica na kojoj sudjeluju učenici 2., 3. i 4. razreda Gimnazije Dubrovnik.Parlaonica je organizirana kao zajednički pilot projekt Dubrovačkih knjižnica, Gimnazije Dubrovnik i Udruge Audiovizualni Centar Dubrovnik (AVCD) s ciljem  da u ovoj poznatoj formi ojačamo učeničku sposobnost uvjeravanja i dokazivanja.

Tema Parlaonice, po izboru učenika je aktivizam. Mnogo je udruga i organizacija koje svojim djelovanjem u javnom prostoru ukazuju na manjak prava nacionalnih, socijalnih i manjinskih skupina. Na koji način aktivističko djelovanje doprinosi ostvarenju prava tih skupina? Može li i na koji način aktivizam izazvati protudjelovanje i naštetiti manjinskoj skupini za čija se prava aktivisti zalažu? Učenici su se podijelili na afirmacijsku i negacijsku skupinu oko teze: Aktivizam doprinosi ostvarenju prava manjinskih skupina, njihovoj vidljivosti i prihvaćanju u društvu. Parlaonicu će moderirati Anđela Džamarija, profesorica Hrvatskoga jezika i književnosti i Žarko Dragojević, tajnik Udruge AVCD.

 

Objavljeno: 12/9/2022