The Dubrovnik Public Library has been an essential provider of educational programs, workshops  and resources. From Croatian language and English classes and technology training to storytimes, STEAM workshops and longlife learning we give the tools for success.


8

February 2024
PUTOSITNICE UTORKOM Ksenija i Boris Rukavina “Motorom iznad oblaka”

13

February 2024
Počinje: 13.02. / 6:00 PM Završava: 13.02. / 7:00 PM

PUTOSITNICE UTORKOM Ksenija i Boris Rukavina “Motorom iznad oblaka”

Svjetski putnik i putopisac Boris Rukavina i njegova vjerna životna i moto suputnica Ksenija gosti su prvih ovogodišnjih Putositnica utorkom koje će se pod nazivom „Motorom iznad oblaka“ održati u utorak, 13. veljače s početkom u 18 sati u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad.

Ksenija i Boris Rukavina 2022. godine zaputili su se na 56 dana i 18.000 kilometara dugo putovanje motorom od Zagreba do Pakistana u kojem su proveli dvadeset dana i prešli gotovo 5000 kilometara kroz pokrajine Balučistan, Pandžab, Hajber – Pahtunva, Gilgit Baltistan kao i kroz teritorij glavnog grada Islamabada. Provezli su se po cijelom Karakorum Highwayu sve do granice s Kinom na 4700 metara visokom prijevoju Kundžerab. Putem su vozili između tri velika planinska lanca: Himalaja, Karakoruma i Hindukuša, kao i po pakistanskim pustinjama Karan i Tali. Na predavanju Boris Rukavina će – uz svesrdnu Ksenijinu pomoć – upoznati publiku s bogatstvom pakistanske kulture, ljepotom pejzaža i nevjerojatnim iskustvima doživljenima u ovoj fascinantnoj zemlji i zahtjevnoj moto-destinaciji, a dotaknut će se i Turske i Irana.

Boris Rukavina autor je putopisnih knjiga „Euroazijske priče i jedna afrička“ (2017.), „Priče iz daljina : motorom od Zagreba do Vladivostoka“ (2019.) te najnovijih „Putovati motorom : priručnik za motoriste, putnike i one koji se tako osjećaju“ (2023.) i„Island – Himalaja : u pet moto priča“ (2023.) koju će ujedno i predstaviti na predavanju u utorak, 13. veljače u 18 sati u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad.

 

Objavljeno: 2/8/2024