The Dubrovnik Public Library has been an essential provider of educational programs, workshops  and resources. From Croatian language and English classes and technology training to storytimes, STEAM workshops and longlife learning we give the tools for success.


23

November 2021
RADIONICE ZA SEDMAŠE: Emocionalno opismenjavanje djece i mladih

Počinje: / Završava: /

RADIONICE ZA SEDMAŠE: Emocionalno opismenjavanje djece i mladih

Odjel za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica organizira ciklus od osam besplatnih radionica za učenike 7. razreda osnovnih škola na temu „Emocionalno opismenjavanje djece i mladih“. Radionice će se održavati u prostorijama Dubrovačkih knjižnica jednom mjesečno. Cilj radionica je potaknuti pozitivni razvoj djece i mladih i prevenirati sve oblike nasilja, ovisnosti i ostalih poremećaja u ponašanju, na način da se kod djece i mladih potiču vještine prepoznavanja i upravljanja emocijama kod sebe i drugih, kontrole vlastitih reakcija, empatije, prosocijalnog ponašanja i slično. Prva radionica se održala 28. rujna.

Treća radionica će se održati u srijedu, 24. studenoga  2021., u 16,30 do 18 sati u prizemlju Narodne knjižnice Grad. Djeca koja su se prijavila za prvu radionicu ne moraju se ponovno prijavljivati!

Sudionici će obogatiti svoj emocionalni jezik te učiti imenovati, uspoređivati, vrjednovati vlastita te mišljenja, osjećaje i ponašanje drugih, osposobljavati se raspravljati i crtati/opisivati osobna iskustva. Konkretni ishodišni ciljevi radionica su: steći bogati rječnik za identificiranje, imenovanje i izražavanje različitih emocionalnih iskustava, razumjeti emocionalna stanja i perspektive drugih, razumjeti vezu između misli, osjećaja i ponašanja, naučiti što je u pozadini osjećaja (npr. da usamljenost može biti u pozadini izolacije), shvatiti da ljudi ne izražavaju uvijek emocije iskreno ili na isti način, naučiti opažati promjene u intenzitetima vlastitog raspoloženja i emocija, razumjeti da svatko ima pravo na svoje osjećaje, dijeliti i komunicirati svoje misli i osjećaje s vršnjacima, odgojiteljima, roditeljima, izabrati primjerene emocionalne/ponašajne odgovore kako bi razriješili socijalne teškoće i konflikte, graditi odnose povjerenja s drugima.

Radionice provodi Kristina Rožić, magistra znanosti za organizacijsko ponašanje, sa specijalizacijama na području treninga i razvoja, upravljanja promjenom i ljudskim potencijalima, ispred IN MEDIAS RES, obrta za savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem.

Broj sudionika na radionicama je ograničen pa se mole svi zainteresirani za sudjelovanje da se prijave putem e-pošte: djecji@dkd.hr ili na Messenger Odjela za djecu i mlade.

 

 

Objavljeno: 11/23/2021