The Dubrovnik Public Library has been an essential provider of educational programs, workshops  and resources. From Croatian language and English classes and technology training to storytimes, STEAM workshops and longlife learning we give the tools for success.


19

September 2023
Županijsko natjecanje u čitanju naglas

Počinje: / Završava: /

Županijsko natjecanje u čitanju naglas

Odjel za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad ove će godine sudjelovati u „8. nacionalnom natjecanju u čitanju naglas“ koje se nakon trogodišnje pauze izazvane epidemijom COVID-19
virusa ponovno održava u Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac u Sisku. Natjecanje na državnoj razini održat će se 9. i 10. studenoga 2023. Pozivamo narodne i školske knjižnice koje se žele uključiti u natjecanje, da svoje prijave pošalju na e-mail adresu informacijska.sluzba@dkd.hr, najkasnije do 13. listopada 2023.

Prijavnicu za županijsko natjecanje možete preuzeti na poveznici: https://www.nkc-sisak.hr/wp-content/uploads/2022/10/7B_prijavnica_zupanijsko_natjecanje_2022.docx 8. nacionalno natjecanje u čitanju naglas namijenjeno je učenicima osnovnih škola od 3. do 8. razreda u gradovima i županijama Republike Hrvatske. Učenici su podijeljeni u dvije kategorije:
Mlađa kategorija: učenici 3. – 5. razreda
Starija kategorija: učenici 6. – 8. razreda

Cilj je natjecanja poticanje čitanja i čitanja naglas, razvoj čitalačkih navika, popularizacija knjige te poticanje pozitivnog natjecateljskog duha. Inicijatori i organizatori natjecanja na državnoj razini suNarodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak i Komisija za knjižnične usluge za  djecu  i  mladež  pri  Hrvatskom  knjižničarskom  društvu, a organizatori natjecanja na županijskoj, gradskoj i školskoj razini su narodne knjižnice u suradnji sa školskim knjižnicama.

Za više informacija o Nacionalnom čitanju naglas posjetite web stranicu: https://www.nkc-sisak.hr/natjecanje-u-citanju-naglas/ i Facebook stranicu: https://www.facebook.com/natjecanje.u.citanju/

Pobjednicima na županijskom natjecanju i njihovim mentorima Dubrovačke knjižnice pokrivaju troškove putovanja u Sisak na državno natjecanje.

Za sva pitanja možete se obratiti na e-mail: informacijska.sluzba@dkd.hr.

Objavljeno: 9/19/2023