Sv. Hildegarda iz Bingena razvila je doista izvanredno poznavanje hrane u službi ravnoteže i zdravlja. Crpeći iz toga drevnog znanja i unoseći u njega dašak vrhunske francuske kuhinje, poznati francuski chef i autorica više knjiga o kulinarstvu Marion Flipo vodi nas na bajkovito kulinarsko putovanje kuhinjom svete Hildegarde.
Polazeći od originalnih recepata, mlada kulinarska zvijezda u ovoj jedinstvenoj knjizi, opremljenoj dojmljivim fotografijama uglednoga kulinarskog fotografa Patricka Satera (The Travelbuds) i izvornim citatima sv. Hildegarde, nudi dorađene suvremene recepte prepune energije i jednostavne za izradu.
U Kuharici svete Hildegarde na suvremen način naći ćete tako zdrave, ukusne i raznolike recepte za jutarnju okrepu, recepte za ručak u tren oka, potom one za popodnevne slastice uz kavu, ukusne zalogaje uz aperitive, kao i recepte za gostinski stol i za užitak uz nedjeljni brunch. Svi recepti sadrže detaljne upute i fotografiju jela, a uza svaki je naznačeno i vrijeme potrebno za pripremu.
Poznati francuski chef Marion Flipo nakon višegodišnjega iskustva u najuglednijim francuskim restoranima pokrenula je vlastitu "agenciju za okus". Djeluje kao chef savjetnik u kulinarstvu, promičući diljem svijeta zdravo gurmanstvo. Njezina Kuharica svete Hildegarde na suvremen način nastala je u suradnji s Društvom svete Hildegarde, koje se brine o vjernome i cjelovitome prenošenju znanja sv. Hildegarde.
Dostupnost kuharice provjerite na poveznici.