Izbornik

OGRANAK CAVTAT

Knjižnica Mjesne zajednice Cavtat dolazi u sastav Narodne knjižnice Grad, 24. svibnja 1984., s fondom od 4367 svezaka. Danas fond Ogranka broji preko 9000 jedinica građe, a Ogranak je povodom obilježavanja Dana općine Konavle 2018., preseljen u novouređene prostorije u blizini autobusne stanice. Posvećen je pjesniku Ratku Zvrku.

RADNO VRIJEME >

020/805-335
Zidine 6, 20210 Cavtat
Lucijana Mihaljek,
Lucijana Mihaljek, knjižničar

PROGRAMI

2

lipanj 2023

Održana edukativno-kreativna radionica "Kako žive pčele?"

2

lipanj 2023

U četvrtak, 1. lipnja 2023., u Ogranku Cavtat održana je kreativno-edukativna radionica pod nazivom "Kako žive pčele?" namijenjenu djeci u dobi od 5 do 10 godina. Ova inspirativna radionica, temeljena na istoimenoj knjizi Moire Butterfield, pružila je mališanima jedinstvenu priliku da nauče o zanimljivom svijetu pčela i njihovom značaju za naš ekosustav.

Djeca su se upoznala s mnogim zanimljivostima o pčelama, njihovom načinu života i radu u košnicama. Kroz interaktivne igre i edukativne aktivnosti, sudionici su stekli uvid u važnost pčela u oprašivanju biljaka te su razumjeli problem ugroženosti s kojim se ove vrijedne radilice suočavaju.

Jedan od ključnih ciljeva radionice bio je osvijestiti djecu o njihovoj ulozi u očuvanju pčela. Mali polaznici su saznali kako mogu sami doprinijeti očuvanju ove ugrožene vrste. Kroz razgovor i diskusiju, djeci su prezentirani različiti načini na koje mogu podržati pčele.

Radionica je također pružila djeci priliku da se kreativno izraze. Sudionici su se upustili u razne likovne aktivnosti, stvarajući radove inspirirane pčelama i njihovim okruženjem. U fotogaleriji možete pogledati neke od tih djela.

Zahvaljujemo svim sudionicima, roditeljima i djeci, na njihovom dolasku i aktivnom sudjelovanju.