Izbornik

OGRANAK LAPAD

Ogranak Lapad Narodne knjižnice Grad otvoren je 22. veljače 2018. u zgradi Atlant centra. Nakon 16 godina Ogranak je ponovno u funkciji, čime je obogatio kulturnu ponudu Grada, a građanima omogućio kvalitetniju uslugu i još bolju dostupnost knjižnične građe. Ogranak je prethodno djelovao u montažnom objektu u DOC-u, potom je preseljen u OŠ Lapad gdje je radio do kraja 2001. godine. Fond Ogranka Lapad od 2009. bio je pohranjen u pomoćnoj prostoriji Ogranka Mokošica. Ogranak je smješten na 200 četvornih metara. Sastoji se od tri prostora, raspolaže multimedijalnim prostorom s računalnom učionicom, prostorom za djecu te čitaonicom dnevnog tiska. Fond Ogranka broji 6227 svezaka.

RADNO VRIJEME >

020/441-399
Ul. dr. Ante Starčevića 24
Katarina  Palinić,
Katarina Palinić, knjižničar

PROGRAMI

Dubrovačke knjižnice u Ogranku Lapad tijekom godine organiziraju razne programe za djecu, mlade i odrasle. Programi namijenjeni djeci i mladima čitateljski su klubovi Zumići i Knjigoljupci (nastali u suradnji s Dječjim vrtićima Dubrovnik), Čitateljski klub za mlade, pričaonice, pripovijedanja bajki, susreti s književnicima, natječaj za najljepšu ljubavnu pjesmu „Amor u knjižnici“ te prigodne kreativne i edukativne radionice. Programe namijenjene odraslima čine susreti s književnicima i razne edukativne radionice.

26

travanj 2023

Noć knjige u ogranku Lapad

26

travanj 2023

Ogranak Lapad su u petak, 21. travnja 2023. posjetili učenici trećih razreda Osnovne škole Lapad, a u okviru ovogodišnje manifestacije Noći knjige. Povod ovom posjetu pedeseti je rođendan legendarne zbirke akademika Luka Paljetka "Miševi i mačke naglavačke". Susret djece i autora protekao je u veselju. Autor je rado odgovorio na brojna pomno pripremljena pitanja, a učenici su ga razveselili suvremenom glazbenom izvedbom jedne od pjesama iz zbirke, prekrasnim recitacijama i likovnim radovima inspiriranim pjesmama. Vjerujemo se da je ovo tek početak obilježavanja ove velike i lijepe obljetnice

Pripovjedačica narodnih bajki Vanja Balent bajkama „Tri zlatne jabuke“ i „Pošteno zarađen novac“ je za njihov drugi rođendan razveselila čitateljski klub Zumići. Uz Vanjine prekrasne bajke Zumići su dobili i poklon iznenađenja. Bio je to kratki susret s gosparom Lukom Paljetkom, čiji se „Miševi i mačke naglavačke“ nalaze na sad već podužem popisu naslova koje su čitali. Ovom prilikom izloženi su i likovni radovi koje su Zumići inspirirani pročitanim djelima kroz ove dvije godine stvarali.

Vanja Balent Ogranak Lapad posjetila je i navečer kako bi na događanju otvorenog tipa dječici i roditeljima ispričala bajke „Tri zlatne jabuke“ i „Kraljevna iz plamenog dvorca“.