24

ožujak 2022
Eisenstein, Charles: "Srce zna je ljepši svijet moguć"

Eisenstein, Charles: "Srce zna je ljepši svijet moguć"

24

ožujak 2022

Što mi kao pojedinci u vrijeme socijalne i klimatske krize možemo učiniti da svijet postane bolje mjesto?

Motivacijski govornik i autor Charles Eisenstein u ovoj inspirativnoj knjizi  nudi protulijek prevladavajućem cinizmu, očaju, frustraciji i paralizi, podsjećajući nas na elementarnu istinu: svi smo povezani, a naši osobni izbori, koliko god nam se činili nebitnima, imaju nevjerojatnu transformacijsku moć te mogu pozitivno utjecati na svijet.

U prostoru između priča u kojem se trenutno nalazimo, imamo osjećaj kao da stojimo iznad provalije i sve oko nas se urušava. Ova knjiga donosi niz primjera iz stvarnog života koji dokazuju da mali i osobni činovi hrabrosti, ljubaznosti i vjere u sebe mogu promijeniti kulturni narativ separacije, koji je uzrok trenutačne planetarne krize i koji nam ne može dati odgovore na temeljna životna pitanja. Iako strahujemo od novog, urušavanje stare priče je nužno kako bismo ušli u novu priču – priču o neodvojivosti. Ali taj novi narativ nas ne treba plašiti jer već intuitivno znamo da je njegovo ključno načelo istinito – neodvojivi smo od svemira i naše bivanje prožima bivanje svih i svega. Iako je put prema ponovnom sjedinjenju pun zavoja i zaokreta, Eisenstein nas podsjeća da ćemo na njemu susretati i druge putnike te tako zajedno ići ususret ljepšem svijetu za koji naša srca znaju da je moguć.

Kako priča stari, na njezinim se rubovima, na ljusci kozmičkog jajeta, pojavljuju pukotine. Čudom zovemo svjetlost koja se probija iz šireg, blistavijeg svijeta. Ono nam ne govori samo da je stvarnost šira nego što smo mislili, već i da ta šira stvarnost uskoro stiže. Ona je i nagovještaj i obećanje. 
Charles Eisenstein

Naslov pronađite u našem Katalogu